English | Home
Grenzenloze diensten op het gebied van controle, risico- en incassomanagement
Lopende contracten

Call Center
Persoonlijk contact
Incasso
Teruggaaf

Positieve persoonlijke ≠benadering

Betrokkenheid van AVS in een vroeg stadium kan verliezen beperken bij financiŽle transacties die niet conform de voorwaarden worden afgelost.

Call Center

Vroegtijdige herinneringen kunnen betalingsproblemen vaak in de kiem smoren. Voor de routinematige incassoprocedures is ons call center het ideale instrument. Onze employees zijn getraind in de moderne methodes van telefonische incasso en zorgen ervoor dat uw klantenbestand en assetgegevens up-to-date zijn.

Persoonlijk contact

Onze buitendienstmedewerkers maken gebruik van hun jarenlange ervaring en professionele training tijdens hun contact met uw cliŽnten. In vooraf overeengekomen persoonlijke gesprekken werken zij op een constructieve manier met de cliŽnt aan het oplossen van moeilijke financiŽle situaties. Onze benadering als externe, onafhankelijke bemiddelaar leidt veelal tot een snelle en positieve oplossing.

Incasso achterstallige betalingen

Of het nu om een rechtstreekse incasso gaat of een opnieuw opgestelde betalingsregeling, alle betalingen worden direct aan u gecrediteerd.

Inspectie en terugvordering van het object

Wanneer het innen van achterstallige betalingen niet mogelijk is zal de cliŽnt worden verzocht het object te retourneren. Indien noodzakelijk zullen wij het object voor u terugvorderen, bij voorkeur met medewerking van de cliŽnt.
Het vinden van een succesvolle oplossing